Kaikki, mitä olet halunnut tietää ihonhoidon hapoista - Skincity

KICKSILLÄ! ALENNUSPORTAAT VALIKOIDUILLA TUOTEMERKEILLÄ!

Sök efter produkter, märken, inspiration

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Kaikki, mitä olet halunnut tietää ihonhoidon hapoista

Olet ehkä kuullut, että kuorinta on hyväksi ihollesi ja lyhenteet AHA, BHA ja PHA saattavat olla jo tuttuja.
Jaa

Mitä ne todella tarkoittavat, ja mitä nämä hapot (kyllä, ne ovat kaikki happoja) tekevät ihollesi? Ja tärkeimpänä kaikista, mikä niistä sopii juuri sinulle?

Kaikille näille hapoille on yhteistä, että ne ovat suunniteltu kuorimaan ihoa. Tämä tarkoittaa, että ne vievät iholta päällimmäisen, vanhoista ihosoluista koostuvan kerroksen. Näin ihon pinnasta tulee tasaisempi ja terveemmän näköinen.

AHA-HAPPO

AHA-hapot eli alfahydroksihapot (Alpa hydroxy acids) ovat happoryhmä, joita on luontaisesti hedelmissä, maidossa, sokeriruo’ossa yms. AHA-hapot kuorivat eri voimakkuuksilla, ja glykolihappo on niistä tehokkain. Se stimuloi ihon uusiutumisprosessia, ja soveltuu siksi täydellisesti vanhenevalle iholle, jonka solujen uusiutumisprosessi on nuorempaa ihoa hitaampaa. Tämä kuoriva vaikutus auttaa silottamaan juonteita, ja tehoaa myös syvemmällä ihossa olevaan pigmentaatioon. Kuivalle iholle kannattaa valita maitohappo, sillä se auttaa lukitsemaan kosteutta ihoosi. Mantelihappo kuuluu myös tähän ryhmään, ja se soveltuu erityisen hyvin herkälle tai aknesta kärsivälle iholle tulehdusta rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta.

Aikuinen iho: AHA-happo auttaa tehostamaan ihosolujen uudistumista, joten se silottaa juonteita ja arpia sekä tasoittaa pigmenttimuutoksia. 
Kuiva iho: Maitohappo on hyvä valinta kuivalle iholle, sillä se sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon.
Herkkä iho: AHA-happoihin kuuluva mantelihappo soveltuu erityisen hyvin herkälle tai aknesta kärsivälle iholle tulehdusta rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta.

AHA-tuotevinkit:

BHA-HAPPO

BHA-hapot eli betahydroksihapot (Beta hydroxy acid) ovat happoryhmä, josta me ihonhoidossa käytämme ensisijaisesti salisyylihappoa. Tätä happoa (jota käytetään myös aspiriinissa!) tavataan luonnossa valkopajussa (Salix alba).

Rasvainen iho: BHA-happo on rasvaliukoinen ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, minkä vuoksi se sopii erityisen hyvin rasvaiselle iholle, jossa on tukkeutuneita ihohuokosia ja tulehtunutta aknea. Salisyylihappo toimii syvällä ihohuokosessa talia liuottaen.
Aikuinen iho: BHA-happo tehostaa ihosolujen uudistumista, joten sen avulla saavutat hyviä hoitotuloksia juonteisiin, ryppyihin ja aurinkovaurioihin.

BHA-tuotevinkit:

PHA-HAPPO

PHA-happojen eli polyhydroksihappojen (Polyhydroxy Acid) molekyylikoko on AHA-happoja suurempi, minkä vuoksi ne imeytyvät ihoon hitaammin, eivätkä kuori niin voimakkaasti kuin AHA- ja BHA-hapot. PHA-happo sitoo itseensä kosteutta ja toimii antioksidanttina. Glukonolaktoni ja laktobionihappo ovat esimerkkejä ihonhoidossa käytettävistä PHA-hapoista.

Herkkä ja kuiva iho: Miedot PHA-hapot sopivat hyvin herkälle ja kuivalle iholle sekä ruusufinnistä tai ihottumasta kärsivälle iholle.
Aikuinen iho: Antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat ihon kollageenirakennetta.

PHA-tuotevinkit:

VOINKO YHDISTELLÄ ERILAISIA HAPPOJA?

Yleisesti ottaen kyllä. Varmistathan kuitenkin aina kosmetologiltasi, että kyseinen yhdistelmä on oikea juuri sinun ihotyypillesi ja että ostamiesi tuotteiden pH-arvot sopivat yhteen, eikä yhdistelmästä tule liian voimakasta ihollesi. 

HAPOT JA AURINKO

On aina hyväksi käyttää korkeakertoimista aurinkosuojaa aamuisen ihonhoitorutiinisi viimeisenä vaiheena, mutta ehdottoman tärkeää se on happoja käytettäessä. Kuoriva vaikutus voi tehdä ihostasi herkemmän auringolle, ja happojen kanssa tulisi olla erityisen varovainen, jos tiedät, että olet esimerkiksi lähdössä aurinkolomalle. Tällöin niitä kannattaa joko käyttää vain iltaisin tai välttää kokonaan. 

VINKKEJÄ TUOTTEISTA, JOISSA ON KUORIVIA HAPPOJA:

Jaa

Lue lisää