Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hyaluronihaposta - Skincity
Näyttää siltä, että käytät vanhaa verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki ei välttämättä toimi tai näy oikein.

Sök efter produkter, märken, inspiration

Tuote lisättiin ostoskoriin

Henkilökohtainen tarjous ei ole aktivoitu
Voimassa viimeistään

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hyaluronihaposta

Hyaluronihappo (HA) on kehon oma aine, jolla on kyky sitoa iso määrä vettä. Nimestään huolimatta hyaluronihappo ei ole oikeastaan happo, vaan eräänlainen sokerilaji, jota kutsutaan glykosaminoglykaaniksi.
Jaa

Hyaluronihappo (HA) on kehon oma aine, jolla on kyky sitoa itseensä suuri määrä vettä. Nimestään huolimatta hyaluronihappo ei ole oikeastaan happo, vaan eräänlainen sokerilaji, jota kutsutaan glykosaminoglykaaniksi. Kehossa HA sitoo vettä ja muodostaa geelimäisen aineen. Tämä aine toimii muun muassa kosteuttavana voiteluaineena sekä iskuja vaimentavana täyteaineena ihossa olevien elastisten kuitujen (kollageeni ja elastiini) välissä, sekä nivelissä, keuhkoissa ja lihaksissa.
50 prosenttia kehon hyaluronihappomäärästä löytyy ihosta, enimmäkseen ihon syvimmistä kerroksista. HA vastaa siitä, että ihon kosteustasapaino säilyy riittävällä tasolla ja on myös yksi soluja uudistavista ainesosista. Lisäksi se auttaa tukemaan ihon rakennetta ja onkin iholle elintärkeää. Hyaluronihapon puute ihossa johtaa ihon elastisuuden vähenemiseen, jolloin iho kuivuu ja juonteet näkyvät selkeämmin.

Valmistus

Enimmäkseen hyaluronihappoa tuotetaan tänä päivänä synteettisesti ja bioteknisesti niin kutsutulla bakteerifermentaatiolla. Hyaluronihapon valmistaminen on kallista ja on siksi arvokas ainesosa. Sen uniikin vedensitomisominaisuuden ansiosta, pienikin määrä hyaluronihappoa kosteusvoiteessa riittää lisäämään ihon kosteutta sitovia ja säilyttäviä ominaisuuksia. Yhden prosentin pitoisuus hyaluronihappoa voi sitoa jopa 99% prosenttia vettä. Koska hyaluronihapolla on luonnollinen alkuperä, sitä löytyy usein myös luonnonkosmetiikkatuotteista. Se on äärimmäisen hellävarainen ja vaaraton ainesosa, joka ei aiheuta allergisia reaktioita.

Vähenee ajan myötä

Ihon kosteuspitoisuuden ylläpitäminen on erittäin tärkeää takaamaan sen elastisuus ja kiinteys. Hyaluronihappo on herkkä molekyyli, joka hajoaa helposti vapaiden radikaalien, UV-valon ja hapettavien aineiden vaikutuksesta. Muun muassa tästä syystä auringon vaurioittama iho voi olla veltostunut ja ryppyinen. Hyaluronihappo hajoaa ihossa, hyaluronidaasi-entsyymin toimesta, mutta samanaikaisesti sitä myös jälleenrakentuu koko ajan. Hyaluronihapon uusiutumista tapahtuu säännöllisesti ja kierrätämme sitä usean gramman päivässä. Hyaluronihapon pistäminen täyteaineiden muodossa voi olla tapa tapa lisätä vähentyneen hyaluronihapon määrää väliaikaisesti mikäli tavoittellaan välittömiä ja selkeitä anti-age vaikutuksia. Tämän tyyppisen hoidon vaikutukset ovat väliaikaisia, sillä myös täyteaineen hyaluronihappo hajoaa kehossa samaan tahtiin.

Hyaluronihappo ihonhoidossa

Ajatellen hyaluronihapon hyvää kosteudensitomiskykyä, on helppo ymmärtää miksi se on otettu niin hyvin hyvin vastaan ihonhoidossa ja kosmetiikassa. Sitä on myös vuosien saatossa tutkittu tarkkaan, dokumentoitu ja vertailtu paljon muiden ainesosien kanssa. Hyaluronihappoa pidetään turvallisena ja stabiilina ainesosana ihonhoitotuotteissa.
Hyaluronihappoa on monessa eri muodossa ja tavallisimmin se on pitkä kosteutta sitova molekyyli, joka on liian iso läpäisemään ihon suojakerroksen. Kosteusvoiteeseen lisättynä se jää ihon pinnalle muodostaen kalvon. Tämä kosteuskalvo suojaa ja vahvistaa ihon suojakerrosta sekä kuljettaa ihon pinnalle kosteutta. Suurimolekyylinen hyaluronihappo on hyvä ainesosa huulikiilloissa, sillä se suojaa ja tekee niistä täyteläiset. Herkkä ja kuiva iho tarvitsee isomolekyylistä hyaluronihappoa säilyttämään kosteuden ihossa ja korjaamaan vaurioitunutta ihoa. Pienimolekyylinen hyaluronihappo asettautuu ihosolujen väliin kosteuttaen ja täyttäen ihoa ja tehden ’plumping’- efektin. Ihonhoitotuotteissa käytettävä molekyylimuoto riippuu siitä, minkä vaikutuksen sillä halutaan olevan ja mille ihotyypille se sopii.

Ainesosaluettelossa

Tuotteissa hyaluronihappoa voidaan kutsua nimillä hyaluronic acid/hyaluronan (suojaava, pehmentävä, jää ihon pinnalle), sodium hyaluronate/natriumhyaluronat (asettuu keskisyvälle ihoon, sitoo kosteutta), sodium hyaluronate crosspolymer (kulkeutuu syvälle ihoon, pitkäaikainen, kosteutta sitova vaikutus, täyttää hienoja juonteita). Tämä johtuu aineen molekyylirakenteesta sekä sen määrittämistä ominaisuuksista.

Lyhyesti kerrottuna hyaluronihaposta on seuraavia hyötyjä iholle:

  • Toimii aktiivisena osana solujen toiminnassa, edistää solujen uudistumista ja kollageenin sekä elastiinin tuotantoa.
  • Täyttää ihoa ja tukee sen rakennusaineita, mikä tekee ihosta sileämmän.
  • Auttaa säilyttämään ja lisäämään kosteutta ihossa ja sen pinnalla.
  • Tehostaa antioksidanttipuolustusta ihossa, mikä tekee siitä vastustuskykyisemmän vapaita radikaaleja vastaan.

HYALURONIHAPPOA SISÄLTÄVIÄ TUOTTEITA:

Jaa

Lue lisää

Jaa artikkeli

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jos pidit tästä artikkelista

/fi/ihonhoito-opas/kosmetologin-vinkit/kaikki-mita-sinun-tarvitsee-tietaa-hyaluronihaposta

Tämä artikkeli on jaettu 0 kertaa

Lisää tuote odotuslistalle

Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoituksen tuotteen varastoon saapumisesta lähetettävän:

Tilapäisesti loppu

Tuote on tilapäisesti loppu

Klikkaa "lisää odotuslistalle" niin saat sähköpostin kun tuote on taas saatavilla.